Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Rigatoni z łososiem

Rigatoni z łososiem
czas przygotowania: 20 minut

  • 500 g makaronu rigatoni (lub inne rurki)
  • 1 cukinia mała
  • 1 cebulka średnia
  • 250 ml śmietany
  • sok z połowy cytryny

Składniki cd.:

  • sól ziołowa (może być Kamis)
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach
  • zioła prowansalskie

rigatoni3

Makaron ugotować al dente ( nie mylić z Deante) w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać trochę oliwy i zacząć smażyć pokrojoną w talarki cebulę, a następnie pokrojoną w drobne plasterki cukinię ze skórką. Po 5 min. smażenia dodać sok z cytryny, sól i śmietanę oraz zioła prowansalskie. Mieszając całość, smażyć 2 min., a następnie dodać pokrojone na drobno płaty łososia. Odcedzony makaron wymieszać z sosem.

Rigatoni z łososiem
Czas przygotowania 20 min., czyli w sam raz dla zabieganych Matek Polek.

Stopień trudności: banalny, czyli idealny dla początkujących.

Smacznego!

Autor: Anna Kowalska
Z-ca Dyr. Handlowego
ds. Marketingu
logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt