Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Czekoladowy tort kajmakowy z bananami i bitą śmietaną

czekoladowy-tort-kajmakowy-2

  • 1 opakowanie herbatników Digestive (225 g)
  • 70 g masła
  • 3 tabliczki po 100 g ciemnej, gorzkiej czekolady

Składniki cd.:

  • 1 puszka masy krówkowej (ugotowanego słodzonego mleka skondensowanego)
  • 4 banany
  • sok z 1 cytryny
  • 300 ml śmietanki kremówki do ubijania
  • 2-3 łyżki kakao do posypania
  • forma z odpinaną obręczą o średnicy 20 cm

czekoladowy-tort-kajmakowy-1

Przygotować spód: rozpuścić masło i jedną tabliczkę czekolady i połączyć z pokruszonymi drobno herbatnikami. Dno i boki formy wyłożyć powstałą masą, przyciskając ją wypukłą częścią łyżki. Wstawić do lodówki.  Przygotować masę: roztopić kolejne 2 tabliczki czekolady z masą krówkową. Tak przygotowany krem wyłożyć na spód z herbatników i ponownie wstawić do lodówki. Banany obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny. Śmietankę kremówkę ubić na sztywną pianę i wymieszać z bananami, wyłożyć na warstwę kremu czekoladowego. Przed podaniem posypać kakao. Przechowywać w lodówce.

Autor: Aleksandra Kubiak
Product Manager grupy zlewozmywaki granitowe

logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt