Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

3 sałaty

3 sałaty

  • ½ do 1/3 -opakowania mieszanki sałat (te gotowe już do spożycia bez mycia)
  • 10 -12 pomidorków koktajlowych
  • ser pleśniowy typu Roquefort ok. 50 g

Składniki cd.:

  • małe kuleczki mozzarelli w zalewie własnej ok. 8 szt.
  • kawałek sera typu parmezan
  • opcjonalnie ogórek zielony mały
  • 4 plastry boczku lub bekonu
  • gotowy sos/ dressing winegret

Przełożyć sałatę do salaterki. Pomidorki umyć i przekroić na połówki, dodać do sałaty  (ew. dodać obrane ze skórki, pokrojone w talarki ogórki). Dodać mini kuleczki mozzarelli (jeśli są większe to pokroić na pół i wymieszać całość. Następnie dodać pokruszony ser typu Roquefort. Całość lekko polać sosem winegret i dobrze wymieszać.  Odstawić na bok salaterkę. Plastry boczku/bekonu podsmażyć na patelni i gorące wymieszać z sałatką. Całość posypać startym na małych oczkach tarki serem typu parmezan.

Świetnie smakuje serwowane z gorącymi tostami i półwytrawnym białym winem ;)
Idealne na niezobowiązującą kolację ze znajomymi.

Bon Appetit

Autor: Anna Kowalska
Z-ca Dyr. Handlowego
ds. Marketingu

logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedna odpowiedź

  1. Krzysztof mówi:

    Fajnie wygląda – chciałoby się skosztować :-)

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt