Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Łosoś na soli

743

  • duży płat łososia
  • paczka soli
  • 2-3 cytryny

Płat łososia umyć, oskrobać z łusek, usunąć ości (szczęśliwie są duże i jest ich niewiele), a następnie podzielić na docelowe porcje.

Do żaroodpornego naczynia wsypać paczkę soli tak by naczynie było wysypane równomiernie. Na soli układamy blisko siebie wszystkie porcje ryby.

Całość przykrywany plastrami cytryny ze skórką (grubość na ½ cm). Tak przygotowane danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 min. w tem. 175 st. C (piekarnik elektryczny). Ważne, żeby wyjąć rybę z piekarnika zanim zbyt bardzo wyschnie.

Łosoś na soli

Całość serwujemy na stole w żaroodpornym naczyniu pod „pierzynką z cytryny.

Proste, szybkie i smaczne, a co najważniejsze bez tłuszczu.

Dobra rada: aby umyć naczynie należy je zalać wodą i odstawić na chwilę, tak aby skamieniała sól odmiękła.

Autor: Anna Kowalska
Z-ca Dyr. Handlowego
ds. Marketingu

logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Komentarze

  1. Krzysztof mówi:

    Ten przepis jest nie dla mnie… nie przepadam za łososiem :)

  2. ania mówi:

    Ponoć jak się coś zje 10 razy to się to coś polubi…;)

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt