Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Ciasto marchewkowe

ciasto-marchewkowe

  • 4 jajka
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1,25 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody

Składniki cd.:

  • szczypta soli
  • 2 szklanki drobno utartej marchewki
  • rodzynki, orzechy, morele

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i żółtka. Delikatnie wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami oraz olej, bakalie i marchewkę. Wymieszać wszystko na jednolitą masę. Piec w temperaturze 1800C (bez termoobiegu) około 45 minut. Wystudzone ciasto polać czekoladą albo posypać cukrem pudrem.

Autor: Aleksandra Kubiak
Product Manager grupy zlewozmywaków granitowych

logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt