Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Kurczak miodowo-musztardowy z grilla

Grillowy kurczak z miodem

  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • ½ szklanki miodu
  • ¼ szklanki musztardy
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek pietruszki
    sól, pieprz, zioła prowansalskie wg uznania

Umyte mięso podzielić na docelowe kotlety, lekko zbić tłuczkiem. Przygotować zalewę z miodu, musztardy, oliwy, pokrojonej drobno pietruszki. Dodać sol, pieprz, zioła prowansalskie wg uznania. Wszystkie składniki zalewy wymieszać. Włożyć do zalewy kawałki kurczaka i odstawić do lodówki na min. 2 godz. (najlepiej całą noc). Grillować mięso, krótko, tak by zalewa na kurczaku nie przypaliła się, a mięso było soczyste.

zalewa z miodu

Najlepiej serwować z ziemniakami w mundurkach i twarożkiem ziołowym (przyprawionym wyciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną cebulą, pietruszką, wymieszany ze śmietaną).

na grillu

Miła odmiana dla grillowanych kiełbasek i kaszanki ;)

Autor: Anna Kowalska
Z-ca Dyr. Handlowego
ds. Marketingu
logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt