Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Papardelle z krewetkami

Parpadelle z krewetkami
czas przygotowania:  15 minut
ilość porcji: 2

  • 125 g makaronu papardelle
    (1/2 paczki)
  • krewetki tygrysie (20 sztuk)
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sos sojowy
  • oliwa z oliwek
  • parmezan


Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy krewetki z rozgniecionym czosnkiem (ok. 2 min.). Następnie dodajemy makaron, 5 łyżek sosu sojowego i połowę posiekanej natki pietruszki i smażymy kolejne 2 minuty. Potrawę przekładamy na talerze i posypujemy resztą natki pietruszki i parmezanem.

Autor: Agata Franek
Dział Księgowości
logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt