Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Pyszna pizza domowa

Pizza domowa

  • ¼ litra letniej wody
  • 40g drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • ½ kg mąki

¼ litra letniej wody + 40g drożdży wymieszać do rozpuszczenia się drożdży. Dodać 1 łyżeczkę soli + 1 łyżeczkę cukru + 2 łyżki oliwy lub oleju – wymieszać. Dodać ok. ½ kg mąki i wyrobić ciasto. Ciasto wyrabiać do momentu, aż przestanie się kleić i będzie „odchodzić” od ręki. Tak wyrobione ciasto odłożyć na bok /w ciepłe miejsce/ aby podwoiło objętość – ok. 15 – 20 minut.  Jak urośnie podzielić na dwa placki rozwałkować i włożyć na dwie brytfanny. Skropić oliwą, posmarować sosem z: koncentratu + ketchupu + ziół (bazylia, oregano, przyprawa do kuchni włoskiej) + trochę wody i oliwy. Nałożyć składniki  (wg uznania) i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 15 minut.

Autor: Anna Szepietowska
Dział Księgowości

logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt