Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sałatka Gyros

salatka-gyros

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    (1, 5 fileta jak jest duży)
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 średnie cebule
  • 1 czerwona papryka

Kapusta pekińska (należy wykorzystać tylko zieloną część), majonez, keczup pikantny, przyprawa do gyrosa.

Mięso z kurczaka należy pokroić na większą kostkę, następnie posypać przyprawą do gyrosa, może ono poleżeć przez noc w lodówce – wtedy jest bardziej aromatyczne.
Następnie podsmażyć na oleju tak z 15 minut żeby było miękkie, przestudzić, odsączyć z tłuszczu i wyłożyć do miski najlepiej przezroczystej.
Mięso posmarować keczupem. Na mięso pokrojoną w kostkę cebulę,
Na cebule pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Następnie posmarować majonezem. Odsączyć kukurydzę i wyłożyć na posmarowane ogórki.
Pokroić paprykę w kostkę i wyłożyć na kukurydzę. Posmarować majonezem.
Posiekać drobno miękką część kapusty pekińskiej i wyłożyć na majonez.
Sałatkę należy udekorować można posypać posiekanym szczypiorkiem i polać odrobiną keczupu.

Smacznego !

Aneta Olszak
Dział Księgowości Deante

logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt