Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Wieprzowina po meksykańsku

meksykanskie
czas przygotowania: 1h
ilość porcji: 3

  • 60 dkg mięsa wieprzowego
  • 2 puszki fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 0,5l sosu meksykańskiego
  • dużo przypraw

Lubię przygotowywać tę potrawę ponieważ ma wyrazisty smak (taki dla prawdziwych maczo) i nie wymaga dużo zaangażowania.

Mięso wieprzowe wrzucić do dużego garnka na tłuszczu z margaryny. Przyprawić majerankiem, oregano, papryką słodką, ziołami prowansalskimi i smażyć aż zdobędzie łagodny kolorek. Wlać sos meksykański (ja używam ten z Łowicza), dodać fasolę i kukurydzę – wymieszać. Dla osiągnięcia ładniejszego koloru i bardziej wyrazistego smaku można dolać trochę ketchupu (najlepszy smak daje ten z Kotlina) oraz 2 łyżeczki przecieru pomidorowego. Trzymać na łagodnym ogniu około 20 minut.

Les deseo buen provecho!

Krzysztof Kuczmański
Dział Marketingu Deante
logo


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt