Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Kaczka z makaronem ryżowym i grzybami mun

kaczka z makaronem sojowym
  • 1 pierś z kaczki
  • 50dag makaronu sojowego
  • 1 słoik pędów bambusa
  • 1 cebula
  • 7-8 grzybów mun
  • 1 torebka marynaty orientalnej Kamis
  • sos sojowy do smaku
  • natka pietruszki

Pierś z kaczki umyć i pokroić w paseczki, włożyć do naczynia i zalać marynata Kamisa. Wstawić do lodówki na ok 30 min. W tym czasie obrać  cebule  i pokroić w piórka.  Grzyby mun zalać wrzątkiem. Pędy bambusa  i cebule wrzucić na natłuszczoną patelnie,obsmażyć po czym zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką(żeby sie poddusiły) Grzyby mun odsączyć i pokroić w paski.Dorzucić do bambusa i  cebuli i podlać odrobiną sosu sojowego. Makaron sojowy zalać wrzątkiem żeby spęczniał. Mięso wyjąć z lodówki i wraz z marynatą wrzucić na patelnie. Usmażyć. Na koniec dodać odsączony makaron i warzywa. Ewentualnie doprawic jeszcze sosem sojowym. Potrawę na talerzu udekorować natką pietruszki.

Helena Staszyńska
Koszalin


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt