Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Karnawałowe Ciacha Obłędnie Czekoladowe

Ciacho obłędnie czekoladowe

  • 125 g miękkiego masła,
  • 160 g brązowego cukru,
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii bądź cukier waniliowy
  • 1 1/4 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 35 g kakao
  • 85 g posiekanych rodzynek
  • 95 g posiekanej mlecznej czekolady,
  • 75 g posiekanej białej czekolady,
  • 75 g posiekanej gorzkiej czekolady.

Najpierw należy połączyć, czyli zmiksować miękkie masło, cukier, jajko i cukier waniliowy. Następnie dodać wszystkie suche składniki, ponownie zmiksować. Kolejno dodać rodzynki, czekoladę i wymieszać delikatnie łyżką. Formować ciastka niedużej wielkości, układać na blaszce dosyć daleko od siebie, gdyż troszkę się zwiększą, lekko spłaszczyć łyżką. Piec w temperaturze 170oC przez około 10 minut. Chwilę poczekać przed zdjęciem z blaszki, gdyż są bardzo miękkie.  Kiedy wystygną można podawać, są obłędnie czekoladowe ;) i pobudzają do karnawałowego tańca!

Zapraszam do pieczenia i życzę smacznego!

Anna Polit,
Olecko


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt