Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Morszczuk w pomidorach

ryba w pomidorach
czas przygotowania: ilość porcji:

  • 0,5kg filetów morszczuka (lub dorsza, soli czy pangi)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 średnia, posiekana cebula
  • 3 pomidory bez skóry pokrojone w kostkę
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 1 pęczek drobno posiekanej naci pietruszki
  • 1/4 szklanki białego wina
  • bazylia, sok z cytryny, sól,
    pieprz

Filety podzielić na mniejsze części. Skropić sokiem cytrynowym, przyprawić solą i pieprzem. W rondlu podgrzać olej i podsmażyć cebulę oraz czosnek. Dorzucić pomidory. Dusić ok. 10 minut. Dodać posiekaną natkę, bazylię oraz wino, zagotować. Zdjąć z ognia. Na osobnej patelni podsmażyć filety rybne z każdej  strony ok. 2min. Odlać pozostałą oliwę po smażeniu, zalać przygotowanym sosem pomidorowym,  doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić wszystko jeszcze około 15 min. delikatnie  mieszając, aby się potrawa nie przypaliła.

Helena Staszyńska
Koszalin


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt