Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Pieczone ziemniaki z łososiem i duszonymi porami

pieczone ziemniaki z łososiem i duszonymi porami

  • 4 duże ziemniaki
  • 1 puszka filetów z łososia w oleju z pastą pesto (110g)
  • natka pietruszki
  • 20 g parmezanu
  • 3 pory (jasne części)
    50 g pomidorków koktajlowych
    oliwa z oliwek
  • masło, sól, pieprz, gałka muszkatołowa

1. ziemniaki dokładnie umyć i gotować w mundurkach 20 minut,
2. odcedzić i poczekać aż ostygną,
3. ściąć wierzch ziemniaków, wydrążyć  je,
3. do każdego nałożyć część łososia, polać olejem z puszki,
4. posypać posiekaną natką pietruszki i parmezanem,
5. zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez
20 min,
6. pory dokładnie umyć, pokroić w dość duże kawałki,
7. na patelni rozgrzać oliwę z łyżeczką masła,
8. wrzucić pory, chwilę smażyć mieszając,
9. dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołowa i parmezan,
10. na koniec dodać pomidorki, wymieszać i zdjąć z ognia,
11. ziemniaki podawać z porami

Marta Krawczyk,
Barlinek


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt