Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Cannelloni z mięsem i kapustą

Cannelloni z mięsem i kapustą
  • 1 opakowanie makaronu “cannelloni”
  • 1 kg kapusty białej,
  • 1 szt cebuli,
  • 4 łyżki oleju,
  • 0,5 kg mięsa gotowanego,
  • 10 dag sera żółtego utartego,
  • 1 słoik sosu bolognese,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku sól.

Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Cebulę drobno posiekać i zeszklić
na oleju. Kapustę ugotować w osolonej wodzie, drobno posiekać. Wszystkie
składniki połączyć i podsmażyć na patelni, doprawić do smaku solą i
pieprzem.

Makaron cannelloni ugotować al dente, zahartować zimną wodą. Rurki
napełniać farszem, układać w żaroodpornym naczyniu, polać sosem,
obsypać potartym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika (ok
200 stopni) na 10-15 minut.

Smacznego!
Renata Zamysłowska

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt