Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Drobiowe kieszonki z fetą i koperkiem

drobiowe kieszonki z fetą i koperkiem
  • 1 pierś z kurczaka,
  • 1/5 szklanki wody mineralnej gazowanej,
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • 1 szklanka mąki,
  • 2 sztuki jajka,
  • 3 łyżki koperku siekanego,
  • 15-20 dag fety,
  • do smażenia olej,
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • do smaku sól,
  • 1 łyżka natki pietruszki

Pierś z kurczaka dzielimy na porcje. Każdą z porcji nacinamy tak, żeby postała kieszonka. Mięso oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Fetę rozdrabniamy widelcem i mieszamy z posiekanym drobniutko koperkiem. Tak przygotowany farsz z fety nakładamy do kieszonek, spinamy je wykałaczką. Kieszonki obtaczamy w mące, następnie w jajku wymieszanym z wodą mineralną( można jej dodać nieco mniej) i suszoną natką pietruszki, następnie obtaczamy w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kieszonki z obu stron na złoty kolor.
Do farszu z fety możemy dodać także inne przyprawy lub szpinak.
Ilona Rudzka-Zygadło (Albertos)
Sobolew
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt