Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sernik na zimno

serniczek na zimno
  • 1/2 kg twarogu,
  • 5 dag masła roślinnego,
  • 4 sztuki żółtka z jaj,
  • 15 dag cukru,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 2 opakowania galaretki malinowej,
  • 1-2 szklanki maliny lub innych owoców,
  • 20-30 sztuk okrągłych biszkoptów

Żółtka jaj ucieramy z masłem roślinnym, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy ser biały i rozpuszczoną galaretkę malinową. Na dnie tortownicy wykładamy iszkopty, na biszkopty wykładamy masę serową. Na masie układamy świeże owoce. Gdy masa delikatnie stężeje zalewamy owoce rozpuszczoną i przestudzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia.
Ilona Rudzka-Zygadło (Albertos)
Sobolew
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt