Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sorbet jagodowy

Sorbet jagodowy
  • 40- 50 dag jagody,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 2-3 łyżki cukru,
  • 2 łyżki wody mineralnej gazowanej

Jagody( ja użyłam mrożonych) przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby się delikatnie rozmroziły( ale tylko delikatnie), następnie dodać do nich cukier i wodę mineralną( ewentualnie jakiś sok). Całość zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć, zamrozić( przez około 2 godziny). Po upływie tego czasu przełożyć do pucharków i od razu podawać.
Ilona Rudzka-Zygadło (Albertos)
Sobolew
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt