Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy
  • 50 dag truskawki,
  • 2-3 łyżki soku z cytryny,
  • 2-3 łyżki cukru,
  • 2-3 łyżki soku pomarańczowego,
  • woda mineralna

Truskawki skrapiamy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30- 60 minut. Następnie miksujemy je przy użyciu blendera dodając odrobinę gazowanej wody mineralnej. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wówczas przekładamy ją do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny. Po upływie tego czasu przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy i podajemy.
Ilona Rudzka-Zygadło (Albertos)
Sobolew
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt