Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Trójkąciki z jabłkiem

Tójkąciki z jabłkami
  • 25 dag masła roślinnego,
  • 2,5 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 2 jajka,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 jabłka,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • cukier puder do posypania
Z mąki, masła roślinnego, jajek, 0,5 szklanki cukru i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto( jeśli nie chce się dobrze zagniatać można dodać odrobinę kwaśnej śmietany). Ciasto wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy, wykrawamy z nich gniazda nasienne. Następnie jabłka kroimy w kostkę i oprószamy cynamonem. Na patelni rozgrzewamy cukier z kilkoma łyżkami wody, dodajemy do niego jabłka i delikatnie podsmażamy. Jabłka odstawiamy do przestudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty. Na każdym z nich układamy po łyżce jabłek i składamy je na kształt trójkąta. Trójkąciki układamy na wyłożonej pergaminem blaszce i pieczemy przez około 25 minut w temp. 200 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ilona Rudzka-Zygadło (Albertos)
Sobolew
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt