Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Zupa gulaszowa

zupa gulaszowa
  • 1 kg wieprzowiny,
  • koncentrat pomidorowy,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • papryka ostra,
  • papryka słodka mielona,
  • pieprz czarny mielony,
  • sól,
  • 2 sztuki cebuli,
  • 1 plasterek selera,
  • 7-8 ziemniaków,
  • 1 pietruszka,
  • 4 marchewki,
  • 4-5 łyżek posiekanej zieleniny

Wieprzowinę pokroić w kostkę. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobniutko posiekaną cebulkę. Do cebulki dodać po łyżeczce ( można mniej lub więcej) obu papryk, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną w kostkę wieprzowinę, podsmażyć, pod koniec podsmażania dodać koncentrat pomidorowy. W międzyczasie do garnka włożyć warzywa, zalać je wodą i gotować. Do warzyw dodać podsmażoną wieprzowinę. Gotować do miękkości, przyprawić do smaku. Przed podaniem można posypać posiekaną drobno zieleniną.
Ilona Rudzka-Zygadło (Albertos)
Sobolew
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt