Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną
  • 30 dag jeżyny,
  • 1 szczypta Sól,
  • 1 szklanka cukier,
  • 0,5 szklanki mąka ziemniaczana,
  • 1 szklanka mąka pszenna,
  • 6 sztuk jaja,
  • 1 łyżeczka żelatyna,
  • 2-3 łyżki cukier puder,
  • 500 ml kremówka,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę z białek dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 30- 35 minut.
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Udekorować jeżynami.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt