Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Deser z jabłek

Deser z jabłek
  • 4 sztuki jabłka,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 2 szczypty cynamonu

Jabłka obrać ze skórki, wydążyć z nich gniazda nasienne. Następnie jabłka pokroić w kawałki. Przełożyć je do rondelka, zalać niewielką ilością zimnej wody( 3- 4 łyżki), posypać cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, dusić do miękkości dodając na koniec sok z cytryny. Tak przygotowany deser rozłożyć do pucharków lub salaterek i podawać na gorąco.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt