Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Francuskie usta nadziewane twarożkiem

usta
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250g sera białego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • cukier do smaku
  • cynamon do smaku
  • cukier puder do posypania

Ciasto francuskie rozwijamy, posypujemy cukrem pudrem a następnie wycinamy koła za pomocą szklanki. Na każdy kawałek cista nakładamy twarożek. Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, cynamon oraz śmietanę i razem dokładnie mieszamy. Ciasto zlepiamy jak pierożki i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 min. w temp. 200′C, aż się ładnie zarumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Iwona Kinga Matrac, Jaworzno

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt