Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Gęś z farszem pieczarkowym

gęś
  • mała gęś
  • 5dag masła
  • sól,pieprz
  • tłuszcz do blachy
  • NA FARSZ
  • 50 dag wątróbek drobiowych
  • 2 cebule,mały por
  • marchewka,pietruszka
  • 6 małych pieczarek
  • 2 łyżki masła

Sprawioną gęś posolić i natrzeć pieprzem, pozostawić na 2 godz. Warzywa i pieczarki oczyścić,poszatkować, podsmażyć na maśle, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości. Dodać drobno posiekane wątróbki, poddusić razem, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełnić gęś i zaszyć. Ułożoną na natłuszczonej blaszce obłożyć kawałkami masła. Piec 1,5 godz.w 200 st., często polewając najpierw wodą, a potem powstałym sosem. Podawać na gorąco,najlepiej z borówkami. Przepis na 6-8 porcji. Przygotowanie ok.2,5 godz.(bez czasu oczekiwania).

Małgorzata Ostrowska, Kołczewo

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt