Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Gołąbki z kaszą gryczaną

gołąbki z kaszą gryczaną
  • 20 liści kapusty,
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • ok. 1,5 torebki kaszy gryczanej,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 sztuka cebuli,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 2 łyżki masła

Kaszę gryczaną ugotować. Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie. Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę. Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków. Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować. Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków. Doprawić go do smaku solą i pieprzem.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt