Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Gruszka na gorąco z pomarańczami i polewą czekoladową

gruszka na gorąco z pomarańczami i polewą czekoladową
  • 2 gruszki,
  • 2-3 szklanki czerwonego wina,
  • 3-4 łyżki cukru,
  • 2 sztuki goździków,
  • 1 szczypta cynamonu do smaku,
  • 2 łyżki masła śmietankowego,
  • 1 łyżka mleka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 pomarańcza,
  • 2 łyżki cukru pudru

Gruszki należy obrać zostawiając “ogonki”. Wino przelać do niewielkiego garnka, dodać do niego cukier, goździki i cynamon. Do gotującego się mleka włożyć gruszki i gotować do momentu, gdy nabiorą ładnego, delikatnie czerwonego koloru. Pomarańczę pokroić w plasterki i ułożyć na talerzach. Na pomarańczach ułożyć gruszki. Z masła, mleka, cukru pudru i kakao przygotować polewę i polać nią gruszkę.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt