Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Kąski z dorsza w płatkach kukurydzianych

Kaski z dorsza w platkach kukurydzianych i ziolach
  • 1 sztuka filet z dorsza,
  • 1 sztuka jajko,
  • 8 łyżek płatki kukurydziane,
  • 8 łyżek mąka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • do smaku przyprawa do ryb,
  • 2 łyżki olej

Filet z dorsza pokroić na krótkie paski. Oprószyć je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać w miseczce. W drugiej miseczce wymieszać ze sobą pokruszone drobniutko płatki i mąkę. Na patelni rozgrzać olej. Kąski ryby panierować w jajku i mące wymieszanej z płatkami. Smażyć je na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt