Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Kurczak po indyjsku

kurczak  po indyjsku
  • 1 1/2 szklanki ryżu
  • 1 cebula
  • 550 ml wody
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • mały kawałek imbiru (ok. 3cm)
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • 3 pomidory
  • natka pietruszki
  • przyprawy: po 1/2 łyżeczki kurkumy i soli, 4 łyżeczki curry, 2 łyżki mielonego kardamonu, 2 listki laurowe, 4 goździki

1. Ryż gotować 2 min, wyłączyć gaz, a garnek przykryć.
2. Cebulę pokroić w cienkie plastry.
3. Chilli drobno posiekać.
4. Imbir zetrzeć.
5. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę i dusić 5 min.
6. Czosnek rozetrzeć. Dodać chilli i imbir. Dusić razem 2 min.
7. Pierś z kurczaka pokroić w małe kostki.
8. Kurczaka podsmażyć z cebulą. Dodać masło, sól, curry. Wymieszać razem.
9. Dodać przyprawy i obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Dusić 10 min.
10. Podawać z ryżem, posypać natką pietruszki.

Katarzyna Wenc, Rzeszów

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt