Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Kurze udka

udka_kurzecie
  • 2 kurze udka
  • sól
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
  • cebulka
  • pieprz ziołowy
  • majeranek
  • bazylia
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 1 lampka wina białego wytrawnego
  • ziemniaki
  • buraczki
  • marchewka i pietruszka do dekoracji

Udka obsypać solą i przyprawa do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić pieprzem, majerankiem, bazylią, liściem laurowym (4 listki) i zielem angielskim (5-6 ziarenek) oraz drobno posiekaną cebulką. Zamknąć naczynie żaroodporne i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Piec ok. 45 minut. W między czasie ugotować ziemniaki i zrobić surówkę z buraczków. 10 minut przed końcem pieczenia wlać do naczynia lampkę białego wina. I dokończyć pieczenie. Udekorować pietruszką i surową marchewką.

Smacznego :)

Magdalena Jakubczak
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt