Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową
  • 3 sztuki jaja,
  • 1 opakowanie płatki migdałowe,
  • 1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa,
  • 1 puszka masa makowa,
  • 12,5 dag masło,
  • 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 łyżka kwaśna śmietana,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 1,5 szklanki mąka,
  • 1 opakowanie bakalieskładnik 1

Z mąki pszennej, proszku do pieczenia, cukru, miękkiego masła, jaj i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Rozwałkowujemy je i wykładamy na dnie i bokach blaszki, nakłuwamy widelcem i zapiekamy przez 15 minut. Masę makową wyjmujemy z puszki mieszamy z posiekanymi bakaliami. Masę wykładamy na cieście i pieczemy przez około 45- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Polewę czekoladową rozpuszczamy i dekorujemy nią ciasto. Posypujemy je płatkami migdałowymi. Odstawiamy do momentu, gdy polewa zastygnie.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt