Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Orzechowe rugelach

rugelach
  • 200g masła
  • 200g mielonego lub homogenizowanego serka
  • 300g mąki
  • 200g grubo zmielonych orzechów (włoskie, laskowe)
  • 2 łyżki miodu
  • 80g cukru pudru
  • 1 jajo
  • Lukier: łyżka soku z cytryny, 1/2szkl. cukru pudru
  • Polewa czekoladowa

Masło posiekać z mąką, dodać serek i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Orzechy, cukier puder i miód wymieszać, dodać lekko ubite białko, wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na placek o średnicy 20cm i grubości ok. 3mm, podzielić na 8 części. Nakładać łyżeczkę nadzienia, rozsmarowując je do środka. Zwijać rogaliki, posmarować żółtkiem, piec 12 minut w 180st. Łyżkę soku z cytryny utrzeć z cukrem pudrem na lukier. Ostudzone rogaliki udekorować lukrem lub polewą czekoladową.

Julianna Bednarczuk

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt