Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Pieczone żeberka

Pieczone żeberka
  • 75 dag żeberka,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • do smaku przyprawa do żeberek,
  • 2 szklanki czerwone wino,
  • 1/2 szklanki ocet winny

Żeberka umyć, podzielić, osuszyć. Następnie przełożyć do miski i zalać winem oraz octem winnym. Odstawić na około 2 godziny. Następnie wyjąć, oprószyć pieprzem i przyprawą do żeberek, przełożyć do woreczka do pieczenia. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfance i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 60 minutach można zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt