Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami
  • 35 dag mąka,
  • 1 łyżka masła stopionego,
  • 2 szczypty soli,
  • 100 ml wody,
  • 1-2 żółtka jaj,
  • 30 dag kapusty kwaszonej Smak,
  • 10 sztuk suszonych grzybów,
  • 1 sztuka cebuli,
  • 1 łyżka oliwa,
  • do smaku sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony

Grzybki namoczyć na noc. Kapustę posiekać, przełożyć do garnka, dodać kilka łyżek wody i poddusić ją pod przykryciem. Oddzielnie ugotować grzyby w wodzie z ich moczenia. Po ugotowaniu odcedzić je i posiekać. Dodać do kapusty i poddusić razem. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej posiekaną cebulkę, dodać kapustę z grzybkami, podsmażyć doprawiając do smaku sola. Z mąki, żółtek, soli, stopionego masła i wody zagnieść ciasto, rozwałkować je, wykrawać z niego szklanką kółka, nakładać na nie farsz, zlepiać pierogi. Pierogi gotować w lekko osolonym wrzątku do momentu, gdy wypłyną na wierzch. Tak przygotowane pierogi można podsmażań na patelni.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt