Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Pizzerinki

pizzerinki
    Ciasto:

  • 6 dag drożdży
  • 4 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju
  • szklanka wody
    Farsz:

  • 40 dag pieczarek
  • 2 papryki czerwone
  • 30 dag żółtego sera
  • 25 dag szynki
  • przecier pomidorowy
  • 6 łyżek oleju
  • cebula

W misce przygotowujemy rozczyn z drożdży i połowy ilości wody. Do rozczynu dodajemy mąkę, sól, olej i pozostałą wodę. Wyrabiamy ciasto aby było gładkie i sprężyste. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia w misce pod ściereczką. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki kroimy w plasterki, szynkę i paprykę w słupki. Cebule zrumieniamy na oleju, dodajemy pieczarki i podsmażamy wszystko razem. Ciasto wałkujemy na placek o grubości 0.5 cm. Wykrajmy z niego krążki. Pizzerinki układamy na wysmarowanej olejem blaszce. Na każdej pizzerince rozsmarowujemy przecier pomidorowy, układamy cebule z pieczarkami, szynkę, paprykę. Wszystko posypujemy obficie żółtym serem. Pizzerinki pieczemy około 20 minut.

Krzysztof Otto, Gliwice

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt