Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Rafaello

rafaello
  • 2 1/2 szklanki mleka
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • 30 dag masła
  • 25 dag kokosu
  • 4 paczki herbatników
  • odrobina alkoholu do smaku

W 1/2 szklance mleka roztrzepać żółtka, obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć, dodając po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i alkohol. Herbatniki podzielić na 3 części. Na desce położyć papier, rozłożyć jedną część herbatników, nałożyć masę i tak zrobić 3 warstwy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Włożyć do lodówki.

Katarzyna Wenc, Rzeszów

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt