Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sałatka brokułowa

brokułowa
  • 1 świeży brokuł lub 1 opakowanie brokułów mrożonych (ok.450g)
  • 1 opakowanie sera feta
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ok.40g płatków migdałowych

Brokuły obgotować w lekko osolonej wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Ser feta pokroić w kostkę. Żeby ser dobrze się kroił, dobrze jest włożyć go wcześniej na ok.30 minut do zamrażarki. Następnie przygotowujemy sos czosnkowy, mieszając ze sobą majonez i śmietanę z wyciśniętym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Na koniec podsmażamy na patelni płatki migdałowe, co chwilę mieszając (bez tłuszczu)! Teraz pozostało już tylko połączyć wszystkie składniki. Sałatka najlepiej prezentuje się w szklanej przezroczystej misce. Wykładamy najpierw brokuły, do tego ser feta, następnie mieszamy. Później polewamy to wszystko sosem czosnkowym i posypujemy migdałami.

Smacznego!

Anna Cyfka-Mikuła
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt