Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sałatka z grejpfrutem

sałatka
  • czas przygotowania: ilość porcji:
  • sałata lodowa
  • grejpfrut
  • papryka
  • seler naciowy (kilka łodyg)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała cukinia lub ogórek
  • łagodny żółty ser, np. gouda, 100g
  • oliwa z oliwek
  • zioła prowansalskie
  • pieczywo na grzanki

Sałatę rwiemy na kawałki, grejpfruta obieramy, dzielimy na cząstki a te jeszcze na pół. Paprykę kroimy w kostkę, seler w talarki a cukinię w półplasterki. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Jajka kroimy na ćwiartki. Warzywa i owoc polewamy odrobiną oliwy, posypujemy ziołami (płaska łyżeczka, ew. jak kto lubi) i mieszamy.
Na wymieszanej sałatce układamy jajka. Całość posypujemy serem. Podajemy z grzankami:) Jajka możemy zastąpić smażonymi lub grillowanymi filetami z kurczaka przyprawionymi pieprzem cytrynowym.  Całość szybka i łatwa w wykonaniu, a ilość poszczególnych składników zależy od indywidualnych upodobań.

Ewa Nowicka, Konarzewo M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt