Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sernik z polewą dyniową

Sernik
  • opakowanie ciemnych ciastek np Lu GO
  • pół kostki margaryny
  • pół kilo sera mielonego
  • 200g sera mascarpone
  • szklanka cukru
  • dwie łyżki budyniu śmietankowego
  • dwie łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 jaja
  • Polewa:pół szklanki puree z dyni (rozgotowana lub upieczone papka z dyni)
  • pół szklanki słodzonego mleka skondensowanego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cynamon, imbir, sproszkowane goździki.

Ciastka pokruszyć i połączyć z rozpuszczoną margaryną.Masą wylepić dno natłuszczonej formy. Ser wymieszać dokładnie z mascarpone, smietaną, cukrem, budyniem i dodawać po jednym jajku. Przelać na spód z ciastek. Piec ok godziny w 180st najlepiej w kąpieli wodnej. Puree z dyni połączyć z mlekiem, cukrem, mąką, żółtkiem i przyprawami. Wylac masę na sernik i piec jeszcze ok 15-20 min.

Smacznego!

Martyna Kordecka, Lublin
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt