Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Szybka rolada z borówkami

Szybka rolada z borówkami
  • 6 sztuk jajka,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • 0,5 łyżeczki żelatyna,
  • 10 dag mascarpone,
  • 200 ml kremówka,
  • 1 szczypta Sól,
  • 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 6 łyżek cukier,
  • 6 łyżek mąka,
  • 0,5 szklanki jagody lub maliny

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Gdy piana będzie już sztywna należy dodawać do niej po jednym żółtku i po łyżce cukru. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę na ciasto biszkoptowe rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto po upieczeniu przełożyć na ściereczkę, zawijać wraz ze ściereczką na kształt rolady.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodawać po łyżce mascarpone. Na koniec dodać rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę rozsmarować na biszkopcie, posypać jagodami i zawinąć na kształt rolady. Ciasto włożyć do lodówki, żeby masa się ścięła.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt