Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Tatar z wędzonego łososia

tatar z łososia
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 cebula
  • 2 korniszony
  • łyżka odsączonych kaparów
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Łososia rozdrobnić. Cebulkę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Przygotowane kapary odsączyć, rozdrobnić i zmieszać z korniszonami. Ułożyć na talerzu okręgami poszczególne składniki, na zewnątrz łososia, następnie cebulkę, a w samym środku korniszony z kaparami. Dodać oliwę i sok z cytryny. Wstawić do lodówki na minimum 0,5h dla schłodzenia. Podawać wraz z solą, pieprzem, oliwą i kawałkami cytryny tak by każdy miał frajdę z mieszania i doprawiania samemu. Podawać z białym pieczywem, lub jeszcze lepiej grzankami z białego pieczywa.

Tatar z łososia to idealna przystawka do karnawałowej kolacji, pasuje do białego wina i wytrawnego szampana. Jest daniem wykwintnym, ale też nietuzinkowym oraz świetną alternatywą dla tradycyjnego tatara. Jest to również danie mało czasochłonne, chociaż niezbyt tanie.

Składniki przedstawione powyżej pozwalają na przygotowanie 2 porcji

Magdalena Kędzierska, Nysa

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt