Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Wariacja z łososia z salsą owocową

ryba po kompresji
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • filet z łososia bez skóry
  • sól
  • 1 mango pokrojone w kostkę
  • 1 awokado pokrojone w kostkę
  • pół pęczka świeżej kolendry, posiekanej
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • świeżo wyciśnięty sok z jednej cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sałata do dekoracji wg. uznania

Łosoś:
Wymieszać paprykę , kolendrę sól i wetrzeć w łososia.Odstawić na 15 minut.

Salsa:
Wymieszać mango, awokado, kolendrę. Dodać skórkę i sok z cytryny oraz oliwę. Wstawić do lodówki na 5-10 minut.
W tym czasie w rozgrzanym piekarniku na kratce lub patelni grillowej piec łososia ok. 5 minut z każdej strony.

Podawać na sałacie z salsą owocową.
Smacznego

Agnieszka Kondratowicz

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt