Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Żeberka “Palce lizać”

zeberka
  • ok. 1,5 kg żeberek
  • 10 łyżek ketchupu
  • 1 cebula
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki octu winnego z czerwonego wina
  • 3 łyżeczki musztardy grillowej
  • 1 torebka przyprawy do żeberek

Żeberka pokroić na kawałki, tak aby w każdym były 2-3 kości. Natrzeć połową przyprawy do żeberek i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować glazurę: do garnka wlać ketchup, miód, ocet, musztardę, dodać resztę przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę i całość zagotować od czasu do czasu mieszając. Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez 15 min. Żeberka wstawić na 20 min do nagrzanego do 150C piekarnika. Następnie posmarować glazurą i piec ok. 60 min, jak najczęściej przewracając i smarując glazurą.

Katarzyna Wenc, Rzeszów

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt