Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Zielone naleśniki z bitą śmietaną i jagodami

Zielone naleśniki z bitą śmietaną i jagodami
  • 1,5- 2 szklanki mąki,
  • olej do smażenia,
  • 1-2 łyżki szpinaku,
  • 1 opakowanie śmietany fix,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 1 szklanka jagód,
  • 300 ml kremówki,
  • 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 1 sztuka jajka,
  • 1 łyżka oliwy

Z mąki, jajka, oliwy, mleka i wody mineralnej przygotować ciasto naleśnikowe. W miarę potrzeby można dodać więcej mleka lub mąki tak, żeby ciasto nie było za gęste. Do ciasta dodać szpinak( rozmrożony lub świeży, ale zmiksowany). Z tak przygotowanego ciasta smażyć naleśniki. Schłodzoną w lodówce kremówkę zmiksować z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Na zimne naleśniki nakładać bitą śmietanę i jagody, składać je w dowolny sposób.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt