Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Zupa pieczarkowa z makaronem

zupa pieczarkowa z makaronem
  • 1 ½ litra rosołu
  • 10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki
  • 30 dag pieczarek
  • 3-4 łyżki śmietany „kremówki” 18%
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżka masła
  • 1 cebula
  • zielona pietruszka
  • przyprawy: sól, pieprz, Vegeta

Pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę w kostkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać pieczarki i wyciśnięty czosnek, szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę poddusić. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem. Dodać makaron, szczyptę Vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.

Składniki wystarczą na około 4 porcje.

Życzę smacznego.

Zofia Tomaszewska

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt