Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Zupa pomidorowa z ryżem i ziemniakami

Zupa pomidorowa z ryzem i ziemniaczkami
  • 30 dag żeberka,
  • 8 sztuk ziemniaki,
  • 2 sztuki marchewka,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 1 kawałek seler,
  • 1 woreczek ryż,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki śmietana,
  • 1 łyżka mąka,
  • do smaku sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • 1/4 łyżeczki tabasco

Żeberka włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować przez około 30 minut, następnie dodać do nich pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, selera i pietruszkę. Gotować przez około 15- 20 minut, dodać ryż. Gotować do momentu ugotowania się ryżu. Gdy ryż będzie już ugotowany należy zaprawić zupę mąką, śmietaną i koncentratem pomidorowym. Na koniec dodać sos tabaco, sól oraz pieprz do smaku. Posypać posiekaną drobniutko zieleniną.
Ilona Rudzka-Zygadło
(Albertos)
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt