Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Pierniki dekoracyjne

100_0060
  • 20dag cukru kryształu
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 20dag masła
  • 1/2 szklankmi płynnego miodu
  • tarta skórka z cytryny
  • 50-70dag maki pszennej
  • 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki przyprawy do pierników
  • lukier do dekoracji

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, nastepnie z jajkami i skórką z cytryny, dodać miód. Oddzielnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do pierników. Połączyć ze zrobioną wcześniej masą. Tak przygotwane ciasto schłodzić w lodówce. Następnie podzielić na 4 części, rozwałkować, wykrawać pierniczki. Piec w piekarniku w temp. 160-180 stopni do uzyskania złotomiodowego koloru. Dekorować lukrem.
Renata Fima
Gdów
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt