Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Placek 3bit

742847846
  • 3 duże paczki herbatników „petit”
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ugotowanego (masa krówkowa)
  • ½ l mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 7 łyżek cukru
  • 2 żółtka
  • 1 kostka masła
  • 1 cukier wanilinowy
  • ½ l śmietany łaciatej 30%
  • 2 śmietany w proszku „fix”
  • 2 łyżki cukru pudru

Wyśmienity przepis na placek pyszny, szybki i nie wymagający pieczenia!! :-) Jego wykonanie polega na nakładaniu kolejnych warstw herbatników i przekładaniu ich masami, które wykonujemy zgodnie z podaną instrukcją :-)
wyłożenia ;-)

Najpierw wykonujemy KREM budyniowy: ½ l mleka,2 budynie śmietankowe, 7 łyżek cukru, 2 żółtka, 1 kostka masła, 1 cukier wanilinowy.
Gotujemy budyń (do gotującego się mleka wlać mleko z budyniem, cukrem i żółtkami), masło ucieramy mikserem i do niego dodajemy ostudzony budyń.

Wykonanie BITEJ ŚMIETANY:
½ l śmietany łaciatej 30%, 1 śmietany w proszku „fix”, 2 łyżki cukru pudru. Uubijamy wszystko mikserem 5 minut.
1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w ½ szkl gorącej wody, przestudzoną wlewamy do ubitej śmietany i chwilę ubijamy.

Na blasze rozłożyć kolejno: petitki – masa budyniowa – petitki – mleko z puszki – petitki – śmietana. Można posypać płatkami migdałów albo wiórkami czekoladowymi :-)

UWAGA: Śmietanę należy zrobić gdy pozostałe warstwy są już ułożone, ponieważ szybko zastyga. Placek przed podaniem wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

Serdecznie polecam i życzę smacznego! :-)

Barbara Wiernasz
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt