Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Chleb piwny

chleb_piwny
  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ szklanki cukru
  • 1 puszka piwa
  • ¼ szklanki rozpuszczonego masła

1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
2. Wymieszać suche składniki z piwem.
3. Powstałe ciasto wlać do pojemnika na chleb.
4. Aby stworzyć chrupiącą skórkę – należy polać ciasto stopionym wcześniej masłem.
5. Piec ok. godziny.

Smacznego

Anna Gwardyś

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedna odpowiedź

  1. Anna Gwardyś mówi:

    [...] Powyższą sałatkę można podawać jako przystawkę do obiadu (np pieczonego indyka) bądź też jako danie główne-podając np z chlebem piwnym [...]

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt