Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Flaczki “bez flaków”

flaczki
  • 1 kg wołowiny
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 duże marchewki
  • 2 pietruszki
  • 8-10 dkg masła
  • 2-3 łyżki mąki
  • przyprawy: imbir, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, magi, papryka słodka, papryka ostra

Mięso wołowe gotujemy na półtwardo z marchewką i pietruszką, tak, jak na rosół. Wyjmujemy je i kroimy na wąskie paski, jak flaki. Pieczarki kroimy – duże w grubsze trójkąty, a małe w paski. Mięso i pieczarki wrzucamy z powrotem do rosołu i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Dodajemy wszystkie przyprawy, jak do prawdziwych flaków – ilości według własnego smaku. Powinno być aromatycznie i przede wszystkim pikantnie. Na koniec robimy zasmażkę: masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę i zasmażyć. Wlać do przyprawionych flaków.

Smacznego!

Aneta Szlęzak, Starachowice

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt